Snapguide
STEPS
TOOLS
This is the shirt that I've never used before because it is so tight. I bought it on sale (RM15) thats why

This is the shirt that I've never used before because it is so tight. I bought it on sale (RM15) thats why

This is my big bro old shirt, zaman dia baru nak up mcm tu lah. The measurement is depend on you

This is my big bro old shirt, zaman dia baru nak up mcm tu lah. The measurement is depend on you

Ukur bahagian baju asal yg perlu digunting. (acu kain yg dah digunting ke baju asal supaya dapat gambaran jelas ttg hasil akhir yg korg nak dpt).

Ukur bahagian baju asal yg perlu digunting. (acu kain yg dah digunting ke baju asal supaya dapat gambaran jelas ttg hasil akhir yg korg nak dpt).

Tetas untuk cantum dgn wing yg dah dibuat

Tetas untuk cantum dgn wing yg dah dibuat

Cantum the 2 pieces using jelujur. Just a simple jelujur coz we're going to kemaskan using mesin jahit. I usually skip je this step sbb konon teror terus je jahit lepastu jahit bersepah

Cantum the 2 pieces using jelujur. Just a simple jelujur coz we're going to kemaskan using mesin jahit. I usually skip je this step sbb konon teror terus je jahit lepastu jahit bersepah

Jahit jahit jahit

Jahit jahit jahit

Then dah boleh buang jelujur tu. remember to use warna benang yg sama dgn baju sendiri. Mine guna putih sbb takde benang merah

Then dah boleh buang jelujur tu. remember to use warna benang yg sama dgn baju sendiri. Mine guna putih sbb takde benang merah

Inilah hasilnya, tadaaa! Done :D

  • Sewing kit
  • Sewing machine
  • Old t-shirt
  • Unworn cloth